Dr. Daniele Cantarella
Еднодневно предавање на тема:

Diagnosis, treatment planning and therapy of different malocclusions with the MB 5.0 Straight Wire appliance

ЕДНОДНЕВНО ПРЕДАВАЊЕ Dr. Daniele Cantarella

“Diagnosis, treatment planning and therapy of different malocclusions with the MB 5.0 Straight Wire appliance"

Со задоволство сакаме да ве известиме дека на 9-ти Април 2022 година, со почеток во 09:00 часот, во DoubleTree by Hilton во Скопје, ќе се одржи еднодневно предавање на тема “Diagnosis, treatment planning and therapy of different malocclusions with the MB 5.0 Straight Wire appliance" од страна на Dr. Daniele Cantarela. Daniele Cantarela го завршил своето образование со највисоки оцени и почести на Универзитетот во Падова. Дополнително, завршил Магистратура по Науки на Орална Биологија на Универзитетот во Калифорнија, Лос Анџелес (UCLA). Специјализацијата во областа на ортодонција ја комплетирал во Италија на Универзитетот во Ферара. Има завршено двегодишна програма по ортодонција во СанДиего (USA) под менторство на Dr. Richard McLaughlin. Тој самиот е автор на повеќе публикации во интернационални списанија. Негово поле на интерес се дигитална ортодонција, биомеханика, пореметување на темпоромандибуларен зглоб и дентофацијална ортопедија. Тој е член на SIDO, AIDOR, WFO и на Angle Society. Добитник е на наградата на European federation of orthodontics (FEO) во 2019 година за најдобра истражувачка публикација.

За резервации и повеќе информации, јавете се на броевите:

  • +389 2 511 2012

  • +389 75 322 966

Orthoexpert © Copyright