Hands on Typodont Course: Molar Uprighting & Cantilevers for canines’ management

Contact Hands on Typodont Course: Molar Uprighting & Cantilevers for canines’ managementКурс во организација на Orthoexpert Предавач: Dr. Giorgio Iodice еднодневен курс ДР.Giorgio Iodice Повеќе за курсот За повеќе информации кликнете тука За резервации и повеќе информации, јавете се на броевите: +389 2 511 2012 +389 75 322 966 Orthoexpert © Copyright

Published
Categorized as Seminars

Straight Wire Technique: the Mc-Laughlin – Bennett treatment philosophy

Contact 1 годишна програма на курсевиНа тема: Техника на прав лак според филозофијата на McLaughlin Bennett Предавач: Dr. Danielle Cantarella 1 годишна програма на курсеви Dr. Danielle Cantarella 1 годишна програма за курсеви За повеќе информации симнете ја програмата За резервации и повеќе информации, јавете се на броевите: +389 2 511 2012 +389 75 322… Continue reading Straight Wire Technique: the Mc-Laughlin – Bennett treatment philosophy

Published
Categorized as Seminars

2Д Лингвален работен курс

Contact 2Д Лингвален работен курсРаботен курс за 2D Лингвални протези, во организација на Ортоексперт. Предавач: Д-р. Александра Подолешова еднодневен курс д-р. Александра подолешова 2Д Лингвален работен курс Почитувани, со задоволство сакаме да ве известиме дека на 13ти Мај 2022 година, во просториите на Ортоексперт ќе се одржи првиот од низата планирани работни курсеви за 2D… Continue reading 2Д Лингвален работен курс

Published
Categorized as Seminars

Dr. Daniele Cantarella – Еднодневно Предавање

Contact Dr. Daniele CantarellaЕднодневно предавање на тема: Diagnosis, treatment planning and therapy of different malocclusions with the MB 5.0 Straight Wire appliance ЕДНОДНЕВНО ПРЕДАВАЊЕ Dr. Daniele Cantarella “Diagnosis, treatment planning and therapy of different malocclusions with the MB 5.0 Straight Wire appliance” Со задоволство сакаме да ве известиме дека на 9-ти Април 2022 година, со… Continue reading Dr. Daniele Cantarella – Еднодневно Предавање

Published
Categorized as Seminars